Direktlänk till inlägg 24 september 2012
Ja, att misslyckas ibland tillhör liksom vardagen. I alla fall för mig. I alla fall när jag är stressad. På mitt jobb turas vi om att ta med fika på fredagarna, och när det va min tur förra hösten hade jag totalt glömt av det. Alldeles för sent kvällen innan dök det upp i huvudet på mig, och jag började frenetiskt leta igenom hjärnarkivet efter något att baka.
Det blev ett recept jag kan utantill, Ajas enkla sockerkaka men för att snitsa till det lite bestämde jag mig för att slänga i en massa frysta bär jag hade i kylen.
Resultatet?
En totalkvaddad kaka.
Så vad lärde jag mig då av det här? Jo, att om man lägger i en massa isbitar i en sockerkaksdeg så blir den alldeles för rinnig när isen smälter.
Receptet (utan frysta bär) för den som önskar:
2 ägg
100 gr smält smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
blanda allt (rör försiktigt. Använd absolut inte elvisp) och lägg i en smord och bröad form. Lägg gärna lite kokos i botten på formen. grädda i 175 gr i 30 min
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 | |||
|