learningbydoing

Direktlänk till inlägg 30 september 2012

Hjärtan

Av M A - 30 september 2012 21:53

Satt och kollade på "Leila bakar" innan idag och blev otroligt sugen på två saker.

1- Baka (duh!)

2- En sorts kaka jag bakade förra julen, med socker och kanel på.


Nr 1 va lätt att lösa, nr 2 inte lika lätt. Vet att jag hade receptet i en tidning, men i vilken? Och har jag den kvar? Efter mycket letande va det bara att inse faktum, tidningen va borta. Puts väck.

Tyvärr va mitt sug efter just dessa kakor inte borta, utan kvar i allra högsta grad. Bara att börja experimentera och försöka minnas hur jag gjorde.


Så jag slängde ihop följande ingredienser i en skål:


  • 200 gr margarin
  • 5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker.

Sen knåda knåda knåda, kavla, tryck ut små hjärtan med hjälp av pepparkaksform.



 


So far so good. Degen både smakade och betedde sig precis som jag kom ihåg det. Den gick bra att kavla ut och fastnade inte. Baraa tt lägga upp alla fina hjärtan på plåt och köra in i ugnen på 175 gr i ungefär 8 minuter. Under tiden blandade jag socker och kanel i en skål. Det ska strös över så fort kakorna kommer ut.

Men någonting hände i ugnen. Kakorna flöt ut och tappade formen. Blev inte alls så fina som i julas. För mycket margarin eller för lite mjöl kanske? För smakar gott gör de.



 

 
ANNONS
 
Carro

Carro

1 oktober 2012 22:01

Kul att baka!

http://Carolineannamarie.blogg.se

 
Eleonore

Eleonore

2 oktober 2012 09:12

Oj, jag vet inte vad det kan bero på! Är ju så gott som en mördeg som borde hålla formen men kanske är det för mycket smör till mängden mjöl ändå :)
Drömmar är ju så gott, kul att hon är expert på det! Hon kanske har någon hemlig ingrediens? ;)

http://fikamed.wordpress.com

 
Camilla

Camilla

4 oktober 2012 06:52

Ha ha! Ja visst hander det underliga saker i ugnen ibland, det har jag ocksa varit med om :-)

http://www.caffayway.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<<
September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se