learningbydoing

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Kanelbullens dag

Av M A - 3 oktober 2012 20:58

I morgon är den då här, kanelbullens alldeles egna dag. Så vad passar bättre än att baka bullar?

Jag är ingens tor bullfantast, äter bara om det bjuds, så bullar har jag inte bakat sen jag va liten och stog i köket på en stol tillsammans med mamma. Hennes "bullmaskin" har jag fått ta över, och jag måste erkänna att det va nostalgi på hög nivå när både syn och lukt tog mig tillbaka till min barndom.


Bullreceptet hittade jag på baksidan av mjölpaketet. Hur smidigt är inte det? Gjorde en plåt klassiska, men sen gick jag loss lite på de andra plåtarna. Inspirationen hittade jag hos Leila, även om jag märkte att minnet svek mig och jag inte gjorde precis som henne.


Så här blev mina fyllningar:


Blåbärsbullar


- 2 dl frysta blåbär

- 2 msk socker


glasyr gjord på "saften" från blåbären och florsocker fick täcka bullarna


Äpple och kanel-bullar


- ett stort äpple, skalat och hackat i småbitar

-en stooor klick smör

-massor med kanel

- en hel del socker


stek allt och låt kallna när äpplet fått den konsistens du trivs bäst med. Använd hälften till fyllning, resten lägger du uppepå bullarna innan de åker in i ugnen.







De med äpple är helt klart godast om ni frågar mig 

 
ANNONS
 
Ansibecki

Ansibecki

4 oktober 2012 18:51

Åh vad sugen jag blev på bullar nu. De ser jättegoda ut allihop och jag orkade inte baka idag som jag tänkt att jag skulle... :( Tur att det finns findusbullar i frysen. Bättre än inget ;)

http://www.ansibecki.blogspot.com

 
Martin Jansson

Martin Jansson

4 oktober 2012 22:21

Vilken fin blogg du har, och vad fint du bakar. Det är så roligt att många fler än en annan är baktokiga.

http://www.lillbagarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se