learningbydoing

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2012

A trip down memory lane

Av M A - 5 oktober 2012 17:52

Ett utav mina starkaste minnen från när jag va liten är att jag och mina två äldre syskon bakar chokladbollar. Jag vet inte alls om detta va så vanligt som jag minns det, men det är likväl ett kärt minne.

Så när jag idag fick chansen att baka tillsammans med barnen på jobbet va det inte svårt att bestämma vad vi skulle göra. Chokladbollar såklart!


100 gr margarin

5 dl havregryn

1,5 dl socker

2 msk kaffe

3 msk kakao

och

2 tsk vaniljsocker


blandades ihop av ivriga händer


.  



Sen va det dags för rullandet ( ja, efter att jag jagat de nyfikna åskådarna med mina kletiga händer ett tag)


 


Dessa ojämna, inte altid så runda, bollarna är verkligen charmiga. Och vad glada de blev när de fick chokladbollar. Kan knappast påstå att dagens barn blir särskilt bortskämda av skolvärlden.

Det är sånna här dagar som man får spara i en liten låda och plocka fram när allt är kämpigt.

 
ANNONS
 
Carro

Carro

7 oktober 2012 16:03

åå mums!

http://carolineannamarie.blogg.se

 
Camilla

Camilla

8 oktober 2012 05:05

Chokladbollarna hette dock nagot helt annat nar vi bakade tillsammans som sma :)

http://www.caffayway.com

M A

8 oktober 2012 18:26

Ja, då hette de Wiener-brodt ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se