learningbydoing

Direktlänk till inlägg 23 november 2012

Ja men just det ja

Av M A - 23 november 2012 20:57

Idag har jag ett flertal gånger blivit brutalt påminnd om varför man inte ska baka när man är så trött att man sover ståendes. Med öppna ögon.


- Man får för sig att det går att bära alla 6 äggen i en hand. Vilket det inte går. Alls. Vilket jag märkte när ägg nummer 5 lassades upp i näven. Resultat. Kraschat ägg på golv, i kylskåp och utanpå kylskåp.


-Man kommer på den briljanta idén att höja värmen några grader när man tycker att det tar lite för lång tid för tårtbotten nr 2 att bli klar. Resultat. En bränd tårtbotten. SÅKLART LIKSOM!


-Man kommer på den ännu mer briljanta idén att hälla smält gelatin rätt ner i en blandning av iskalla bär. Resultat. Seeeega gelatintrådar i hela bärmoussen. Bara fiska upp allt och börja om från början.


Borde egentligen göra allt det här i morgon när jag är utvilad, men tårtbottnarna behöver läggas ihop idag så att moussen hinner stelna över natten. Så nu väntar jag på att bären ska få rumstemperatur och vaniljkrämen ska svalna. Under tiden får jag inte somna.

Ja, som ni hör så har vi allvarliga problem i den här delen av världen.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Mamma

24 november 2012 20:23

Din sida heter ju så fint learn by doing och det här kommer du nog inte att göra om.jag är övertygad om att slutet gott allting gott. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se