learningbydoing

Direktlänk till inlägg 26 november 2012

chokladmuffins med nutellafrosting

Av M A - 26 november 2012 20:11

Så va det då äntligen dags att redogöra för förra veckans galna bak-marathon. Jag tror aldrig jag har bakat så mycket och så länge förut. Och det i ett kök knappt gjort för normal bakning. Jag har haft muffins på avsvalning både högt och lågt, och vinet fick ge plats för de fyllda tårtbottnarna i kylskåpet.

Jag trodde att det skulle dröja riktigt länge innan jag drig på mig förklädet igen, men tji fick jag.

Hade helt glömt av att vi skulle baka pepparkakor med fritidsbarnen denna vecka, och hade inget annat val än att anmäla mig frivillig. Just nu värker både rygg och fötter efter att ha stått böjd över alldeles för låga bort i nästan 3,5 timmar.

Men men, barna va glada och alla föräldrar påpekade hur gott det luktade. Då kan det vara värt det.


Men tillbaka till bakmaratonet. Först ut är en variant av de 200 cupcakes jag bakade. Det blev 50st mini-chokladmuffins med nutellafrosting och dekorationer gjorda i sugerpaste. Receptet hittade jag i One & only, Cupcakes och muffins


Ingredienser

100 gr mjöl

1 msk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

175 gr strösocker

100 gr choklad

225 gr smör

4 ägg, vispade


nutella till frostingen


1- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke

2- Smält choklad och smör i en skål över vattenbad

3- Rör ner den smälta chokladen i mjölblandningen.

4- Tillsätt de vispade äggen och rör tills allt precis har blandats.

5- Grädda i 20-25 minuter i 200 gr varm ugn.


När muffinsen svalnat ordentligt garnerar man med nutella. Antingen kan man spritsa ut eller bara bre över med spatel, vilket man känner för själv.

Ät och njut!


 

 
ANNONS
 
Camilla

Camilla

11 december 2012 05:10

Kommer du ihag nar vi var sma och semestrade i Osterike. Fick varsin burk Nutella som vi at pa sked ratt ur burken! Mumsfillibabba

http://www.caffayway.com

M A

12 december 2012 21:26

nja, det va jag nog för liten för att komma ihåg. Mitt första minne av nutella är från Australien. Där fanns burkar som vi sparade som dricksglas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se