learningbydoing

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

Vanilla-cupcakes

Av M A - 9 december 2012 16:34

Gjorde även en del kamouflage-cupcakes under mitt tidigare bak-marathon. Jag har gjort dem en gång tidigare fast då som stora, läs här. Nu gjorde jag dem istället som mini-cupcakes och valde då att inte blanda in olika färger i själva muffinsen. Det hade blivit alldeles för pilligt och tidskrävande.

Till bas använde jag ett recept på vanliga vaniljmuffins som jag hittade i One & Only - Cupcakes och muffins.

 

Recept


100 gr smör

100 gr strösocker

2 ägg, vispade

100 gr mjöl

1 tsk vaniljsocker


- Vispa smör och socker till en ljus och krämig smet. Vispa ner äggen lite i taget tills allt har blandats väl.

- Blanda mjölet med vaniljsockret. Sikta ner i smörblandningen till en jämn smet.

- Grädda i 175 gr i 10-15 minuter.


Räcker till ca 24 mini-cupcakes


Till garnering använde jag mig av smörkräm gjord på smör, florsocker och en liten skvätt mjölk. Jag delade upp smörkrämen i olika skålar och färgade den med pasta-färg. Varje färg la jag sedan längs med ena sidan i en stor spritspåse och spritsade ut med en stjärntyll.


 

 
ANNONS
 
Camilla

Camilla

11 december 2012 05:12

Det sag tufft ut. Vad ar past farg for nagonting?

http://www.caffayway.com

M A

12 december 2012 21:27

det är typ karamell-färg fast i gele-form och mycket mer koncentrerad. Flytande färg kan ändra konsistensen på marsipan t.ex

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se