Direktlänk till inlägg 31 december 2012
Om man inte kan baka bröd, så kan man i alla fall alltid baka riktigt gott knäckebröd.
Här är ett med smak av kummin. Tycker man inte om kummin kan man utesluta det ur receptet,
kanske lägga till något annat man tycker är gott istället.
Recept
0,5 l mjölk
50 gr jäst
6 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk stött kummin
1- Smula ner jästen i en bunke och häll över fingervarm mjölk. Rör om lätt tills jästen löst sig helt.
2- Blanda mjöl, salt och kummin. Rör ner detta i mjölken. Arbeta ihop degen väl.
3- Dela degen i 20 bitar och låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
4- Kavla ut varje degbit till en rund kaka. Ju tunnare desto bättre. Lägg kakorna på oljad bakplåt och nagga
rejält med gaffel.
5- Grädda i 8-10 minuter i 200 gr varm ugn. Låt svalna på galler.
Jag märkte att mina knäckebröd fortfarande var lite mjuka när jag tog ut dom ur ugnen, så när alla va klara spred jag ut dom så gott det gick på gallret och lät dom stå i ugnen på eftervärmen tills de riktigt torkat ut.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|