learningbydoing

Direktlänk till inlägg 31 december 2012

Knäckebröd med smak av kummin

Av M A - 31 december 2012 00:46

Om man inte kan baka bröd, så kan man i alla fall alltid baka riktigt gott knäckebröd.

Här är ett med smak av kummin. Tycker man inte om kummin kan man utesluta det ur receptet,

kanske lägga till något annat man tycker är gott istället.


Recept

 


0,5 l mjölk

50 gr jäst

6 dl rågmjöl

6 dl vetemjöl

2 tsk salt

2 tsk stött kummin


1- Smula ner jästen i en bunke och häll över fingervarm mjölk. Rör om lätt tills jästen löst sig helt.

2- Blanda mjöl, salt och kummin. Rör ner detta i mjölken. Arbeta ihop degen väl.

3- Dela degen i 20 bitar och låt jäsa i 20 minuter under bakduk.

4- Kavla ut varje degbit till en rund kaka. Ju tunnare desto bättre. Lägg kakorna på oljad bakplåt och nagga

rejält  med gaffel.

5- Grädda i 8-10 minuter i 200 gr varm ugn. Låt svalna på galler.


Jag märkte att mina knäckebröd fortfarande var lite mjuka när jag tog ut dom ur ugnen, så när alla va klara spred jag ut dom så gott det gick på gallret och lät dom stå i ugnen på eftervärmen tills de riktigt torkat ut.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

M

1 januari 2013 20:34

Mycket goda och tackar så mycket, alltihop är uppätet :-)
Får försöka mig på att baka själv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se