Direktlänk till inlägg 1 januari 2013
I år (eller om man säger förra året) hade jag och pojkvännen bjudit till fest på nyårsafton.
Tre-rätters va fixat till de som ville äta, och till efterrätt blev det en favorit i repris från förra nyåret som firades på andra sidan atlanten.
Zabaglione med färska bär.
I år åkte det ner lite "crisp" i botten på skålarna och Philadelphia i Zabaglionen.
Mums
Recept (6 personer)
Zabaglione
6 äggulor
3 dl strösocker
3 dl vitt vin
1 litet paket Philadelphia
Crisp
ca 10 digestivekex
1 dl havregryn
1 dl hackade nötter
50 gr smält smör
1 msk honung
Färska bär eller frukt till topping
1- Vispa ihop äggulor, socker och vin över vattenbad tills såsen tjocknat. Ta av värmen och rör ner Philadelphian tills den smält ihop med såsen. Låt svalna.
2- Krossa digestivekexen och blanda tillsammans med övriga ingredienser till crispen. Bre ut på bakplåt och grädd i 100 gr varm ugn tills blandningen smält. Ta ut och låt svalna.
3- Bryt bitar av crispen och lätt i botten på en serveringsskål eller glas. Häll zabaglionen över och toppa med färska bär eller frukter. Servera direkt, annars löser crispen upp sig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|