learningbydoing

Direktlänk till inlägg 1 januari 2013

Nyår 2012 - Favorit i repris

Av M A - 1 januari 2013 23:36

I år (eller om man säger förra året) hade jag och pojkvännen bjudit till fest på nyårsafton.
Tre-rätters va fixat till de som ville äta, och till efterrätt blev det en favorit i repris från förra nyåret som firades på andra sidan atlanten.

Zabaglione med färska bär.

I år åkte det ner lite "crisp" i botten på skålarna och Philadelphia i Zabaglionen.

Mums


Recept (6 personer)


Zabaglione

6 äggulor

3 dl strösocker

3 dl vitt vin

1 litet paket Philadelphia


Crisp


ca 10 digestivekex

1 dl havregryn

1 dl hackade nötter

50 gr smält smör

1 msk honung


Färska bär eller frukt till topping


1- Vispa ihop äggulor, socker och vin över vattenbad tills såsen tjocknat. Ta av värmen och rör ner Philadelphian tills den smält ihop med såsen. Låt svalna.

2- Krossa digestivekexen och blanda tillsammans med övriga ingredienser till crispen. Bre ut på bakplåt och grädd i 100 gr varm ugn tills blandningen smält. Ta ut och låt svalna.

3- Bryt bitar av crispen och lätt i botten på en serveringsskål eller glas. Häll zabaglionen över och toppa med färska bär eller frukter. Servera direkt, annars löser crispen upp sig.


 





 



 
ANNONS
 
Ingen bild

Marie

2 januari 2013 00:00

Äntligen har jag då hittat till din blogg :-)
Kanske testar jag något av dina recept för det ser så mumsigt ut!
Lycka till
Marie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se