Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
Följande inlägg har visserligen ingenting med bakning att göra, men tänkte dela med mig av lite erfaranheter ändå.
Bestämde mig för att börja äta enligt LCHF så mycket som möjligt. Har hållt på i ett par dagar och är än så länge enbart nöjd. Galet godissugen, men det är jag alltid, så det har nog inte så mycket med kosten att göra.
Hur som helst, LCHF.
Provar recept och nya sätt att laga mat. Det är spännande. Kul. Lite jobbigt.
Provade ett recept på Kokospannkakor med husk (ett slags mjöl gjort på psylliumskal) som jag hittade i boken
LCHF för Kvinnor.
Så vad med dessa pannkakor får mig att vilja skriva ett blogginlägg? Jo, det är så här. Denna nya pannkakssmet betedde sig inte alls som jag var van vid, p.g.a husken.
Så här kommer en sammanfattning på vad jag lärt mig om husk:
1- Använd elvisp. Husken klumpar sig riktigt fort.
2- Låt smeten vila lite. Husk sväller och ger bäst resultat efter några minuter.
3- Använd mindre mängd än du tror. Smeten sväller ännu mer när den värms på.
4- Låt INTE smeten vila över natten. Konsistensen då liknar en lös deg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|