learningbydoing

Direktlänk till inlägg 6 januari 2013

LCHF-Pannkakor

Av M A - 6 januari 2013 22:03

Följande inlägg har visserligen ingenting med bakning att göra, men tänkte dela med mig av lite erfaranheter ändå.

Bestämde mig för att börja äta enligt LCHF så mycket som möjligt. Har hållt på i ett par dagar och är än så länge enbart nöjd. Galet godissugen, men det är jag alltid, så det har nog inte så mycket med kosten att göra.

Hur som helst, LCHF.

Provar recept och nya sätt att laga mat. Det är spännande. Kul. Lite jobbigt.

Provade ett recept på Kokospannkakor med husk (ett slags mjöl gjort på psylliumskal) som jag hittade i boken

LCHF för Kvinnor.

Så vad med dessa pannkakor får mig att vilja skriva ett blogginlägg? Jo, det är så här. Denna nya pannkakssmet betedde sig inte alls som jag var van vid, p.g.a husken.


Så här kommer en sammanfattning på vad jag lärt mig om husk:


1- Använd elvisp. Husken klumpar sig riktigt fort.

2- Låt smeten vila lite. Husk sväller och ger bäst resultat efter några minuter.

3- Använd mindre mängd än du tror. Smeten sväller ännu mer när den värms på.

4- Låt INTE smeten vila över natten. Konsistensen då liknar en lös deg.


    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mamma

8 januari 2013 17:56

Tack för tipset det skall jag tänka på när det min tur att baka dessa pannkakor.
Mor

 
Carro

Carro

20 januari 2013 11:13

Hehe, du lärde dig mkt minsann :D Jag åt efter lchf förr, diggas!

http://carolineannamarie.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se