learningbydoing

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013

Tarte tartine for two

Av M A - 27 oktober 2013 09:54

Nu firar vi födelsedag i familjen och då ska det givetvis bakas så mjölet yr i köket!

I fredags, på den stora dagen, var vi hemma själva på kvällen. Sambon hade önskat plankstek till middag och som efterrätt fixade jag, för första gången i mitt liv, en tarte tartine.

Hur i hela fridens namn har jag kunnat missa denna gudomligt goda äppelpaj?


 


Då vi bara var två som skulle äta, gjorde jag den i en liten liten springform och den blev alldeles lagom stor. Serverades rykande varm med kall vaniljglass.

Inte va det så svårt att göra heller.


Recept för två


1 äpple

50 gr smör

1 msk kanel

1 msk socker


1,25 dl mjöl

50 smör

1 äggula

1 tsk vaniljsocker


1- Blanda mjöl, smör, ägg och vaniljsocker till en deg. Ställ kallt.

2- Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor/små bitar.

3- Smält smöret tillsammans med socker i kanel i en stekpanna.

4- stek äpplena tills de blivit lite mjuka.

5- Lägg äpplena i en ugnssäker form. Om du vill vara lite extra piffig kan du lägga dom i ett fint mönster.

6- Kavla ut degen och täck äpplena. Se till att degen trycks ner mellan äpplen och form, lite som att du stoppar om äpplena med ett täcke.

7- Grädda långt ner i 175 gr varm ugn, 30-35 minuter.


Stjälp upp pajen på ett fat, så att äpplena hamnar överst. Servera med vaniljglass och bara njut!




paj
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se