learningbydoing

Direktlänk till inlägg 5 november 2013

El classico - kladdkaka med mint

Av M A - 5 november 2013 20:29

Finna sdet något bättre än en riktigt kladdig kladdkaka till eftermiddagsfikat?

Jag tycker om att täcka min med en glasyr av mintchoklad. Så mycket lättare än vad man kanske kan tro.


       


Recept


100 g smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

after eight


1. Smält smöret

2. Vispa ihop smör, socker och ägg till en slät smet.

3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills smeten är helt fri från klumpar.

4. Häll smeten i en smörad och bröad form, grädda i 175 gr varm ugn i ca 30 min.

5. När du tar ut kakan ur ugnen, lägg snabbt på after eight så att de täcker hela kakan. Låt dem smälta lite innan du drar en kniv genom chokladen för att skapa fina mönster.


Tips...

om du när det är ca 10-5 minuter kvar av gräddtiden tar ut formen ur ugnen och skakar den lite blir kakan ÄNNU kladdigare och godare.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se