learningbydoing

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

Ischoklad my way

Av M A - 2 december 2013 18:12

Den här tiden på året är verkligen det perfekta tillfället att gotte ner sig i soffhörnet med en massa receptböcker och tidningar för att börja planerandet inför de kommande storhelgerna.

I år har jag varit ovanligt strukturerad och gjort en planering över allt som ska bakas och till när det ska vara klart. Då är det bara att flyta med och njuta.



 


Först ut på schemat var ischoklad som skulle med till jobbet. personligen är jag inget fan av ischoklad, i alla fall inte den man köper i affär. Jag föredrar ljus choklad framför mörk, och kokosfett är ingen höjdare precis. Därför gör jag ischoklad på mitt sätt.


Ingredienser

150 gr osaltat smör

200 gr valfri choklad (jag har valt mjölkchoklad med mintcrisp i)


1- Smält smöret.

2- Ta smöret av värmen.

3- Bryt chokladen i bitar och lägg i det varma smöret. Låt smälta.

4- Fyll ischokladformar med den smälta blandningen. Ställ kallt.

5- ÄT!


 


Jul
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se