learningbydoing

Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

Red velvet cupcake

Av M A - 16 januari 2014 19:15

Nya recept är alltid spännande. Speciellt om man aldrig äns smakat på det man ska baka. Det krävs dock lite is i magen då det inte alltid går som planerat.

Så var det för mig i morse när jag skulle baka red velvet cupcakes för första gången. Då vi var många som skulle fika bestämde jag mig för att göra dubbel sats, något som jag inte alls hade tänkt på när jag köpte hem alla saker. Mitt i baket inser jag mitt misstag. Bara att improvisera med andra ord.



 


Ingredienser (12 cupcakes)


3,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

0,5 tsk salt

100 gr smör

2 dl strösocker

1 ägg

2 tsk röd färgpasta (går att utesluta om man vill

ha chokladfärgade cupcakes)

25 gr mörk choklad

2 msk rapsolja

1 tsk vitvinsvinäger

1,5 dl vispgrädde


Frosting

50 gr smör, rumsvarmt

200 gr cream cheese

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker


1- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål.

2- Vispa smör och socker ljust och fluffigt i en annan skål.

3- Vispa ägget och blanda ner det och färgpastan i smörblandningen.

4- Smält chokladen och blanda ner den, vinägern och ljan i smörblandningen.

5- Vänd ner hälften av de torra ingredienserna och hälften av grädden i smörblandningen. se till att alla klumpar är borta innan du försiktigt vänder ner resten.

6- Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i 175 gr varm ugn i 20-25 minuter.

7- Låt svalna på galler.


8- Vispa snabbt ihop ingredienserna till frostingen. Det är viktigt att smöret är rumsvarmt och mjukt att arbeta med, annars blir frostingen full med smörklumpar.

9- Skär av topparna på de avsvalnade muffinsen och smula sönder på en tallrik.

10-spritsa, eller bred ut, frostingen på muffinsen och doppa kanterna, eller hela, cupcaken i smulorna.

11- Ät!



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se