learningbydoing

Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

Tryffel med en smak av fläder

Av M A - 22 februari 2014 13:33

Just nu längtar jag verkligen till våren och sommaren, även om det bara är att inse att vintern ännu inte riktigt lämnat oss. Så vad passar då bättre än att göra en riktig blandning av de två årstidernas smaker. Mustig mörk choklad smaksatt med förra årets fläderbloms-saft. Mums!

Det är lite kladdigt, så utrusta dig själv med en ängels tålamod och ett kök som tål lite fläckar. Jag valde att lägga mina i små pappersformar så att de inte skulle kladda ihop och bli en enda stor tryffel.


 


Ingredienser

200 gr riktigt fin mörk choklad

2 dl grädde

50 gr smör

0,5 dl koncentrerad flädersaft

kakao


1- Koka upp grädden i en tjockbottnat kastrull. Ta bort från värmen.

2- Bryt chokladen i bitar och låt smälta i den varma grädden.

3- Tillsätt flädersaften och smöret. Rör till en jämn och slät smet.

4- Ställ kallt tills smeten stelnat och går att rulla till kulor.

5- Rulla till "lagom" stora kulor, rulla varje kula i kakao. Ställ kallt tills det är dags att äta.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se