Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Just nu längtar jag verkligen till våren och sommaren, även om det bara är att inse att vintern ännu inte riktigt lämnat oss. Så vad passar då bättre än att göra en riktig blandning av de två årstidernas smaker. Mustig mörk choklad smaksatt med förra årets fläderbloms-saft. Mums!
Det är lite kladdigt, så utrusta dig själv med en ängels tålamod och ett kök som tål lite fläckar. Jag valde att lägga mina i små pappersformar så att de inte skulle kladda ihop och bli en enda stor tryffel.
Ingredienser
200 gr riktigt fin mörk choklad
2 dl grädde
50 gr smör
0,5 dl koncentrerad flädersaft
kakao
1- Koka upp grädden i en tjockbottnat kastrull. Ta bort från värmen.
2- Bryt chokladen i bitar och låt smälta i den varma grädden.
3- Tillsätt flädersaften och smöret. Rör till en jämn och slät smet.
4- Ställ kallt tills smeten stelnat och går att rulla till kulor.
5- Rulla till "lagom" stora kulor, rulla varje kula i kakao. Ställ kallt tills det är dags att äta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||||
|