Direktlänk till inlägg 26 februari 2014
Imorgon är det torsdag vilket innebär matte-kurs med kollegorna och mattekurs med kollegorna innebär fika. Idag var det min tur (eller så kan det ha varit så att jag skrek rätt över personalrummet "JAG FIXAR" när det visade sig att han som skulle ta med inte kunde komma) att ta med fika. Dessa träffar är ett ypperligt tillfälle att prova både nya recept och nya tekniker.
Den här cheesecaken har jag gjort flera gånger förut. Det är en favorit sen min tiden som vikarie hemtjänsten.
De små hjärtanen såg jag på en blogg och var bara tvungen att prova. Barnsligt enkelt, men hade hjärtat (he he) i halsgropen hela tiden.
ingredienser
100 gr smör
200 gr digestivekex
2 ägg
1 dl socker
200 gr cream cheese
200 gr vit choklad
100 gr hallon
1 msk socker
0,5 msk majsmjöl
0,5 dl vatten
1- Smält smöret.
2- Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
3- Tryck ut digestiveblandningen i en springform med löstagbar botten.
4- Grädda bottnen i 175 gr varm ugn i ca 5 minuter.
5- Vispa ägg, socker och cream cheese till en slät blandning.
6- Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den till äggblandningen. Vispa ut chokladen väl. Häll i springformen.
7- Blanda majsmjöl och socker i en kastrull. Tillsätt vatten och vispa tills mjölet löst sig. Tillsätt hallonen och låt sjuda ett par minuter. Sila bort kärnorna.
8- Använd en doseringsspruta eller liknande och dutta ut små "cirklar" av hallonkompotten i ett spiralmönster i cheesecaken. Dra sedan en tandpetare genom alla cirklarna i en virvel utan att lyfta tandpetaren. Då får du små hjärtan.
9- Grädda ca 30 minuter i 175 gr varm ugn. Var väldigt försiktig när du ställer in formen då att hjärtanen inte skakas ut.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||||
|