learningbydoing

Direktlänk till inlägg 26 februari 2014

Cheesecake med vit choklad och hjärtan av hallon

Av M A - 26 februari 2014 19:55

Imorgon är det torsdag vilket innebär matte-kurs med kollegorna och mattekurs med kollegorna innebär fika. Idag var det min tur (eller så kan det ha varit så att jag skrek rätt över personalrummet "JAG FIXAR" när det visade sig att han som skulle ta med inte kunde komma) att ta med fika. Dessa träffar är ett ypperligt tillfälle att prova både nya recept och nya tekniker.

Den här cheesecaken har jag gjort flera gånger förut. Det är en favorit sen min tiden som vikarie hemtjänsten.

De små hjärtanen såg jag på en blogg och var bara tvungen att prova. Barnsligt enkelt, men hade hjärtat (he he) i halsgropen hela tiden.



     

ingredienser


100 gr smör

200 gr digestivekex


2 ägg

1 dl socker

200 gr cream cheese

200 gr vit choklad


100 gr hallon

1 msk socker

0,5 msk majsmjöl

0,5 dl vatten


1- Smält smöret.

2- Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.

3- Tryck ut digestiveblandningen i en springform med löstagbar botten.

4- Grädda bottnen i 175 gr varm ugn i ca 5 minuter.

5- Vispa ägg, socker och cream cheese till en slät blandning.

6- Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den till äggblandningen. Vispa ut chokladen väl. Häll i springformen.

7- Blanda majsmjöl och socker i en kastrull. Tillsätt vatten och vispa tills mjölet löst sig. Tillsätt hallonen och låt sjuda ett par minuter. Sila bort kärnorna.

8- Använd en doseringsspruta eller liknande och dutta ut små "cirklar" av hallonkompotten i ett spiralmönster i cheesecaken. Dra sedan en tandpetare genom alla cirklarna i en virvel utan att lyfta tandpetaren. Då får du små hjärtan.

9- Grädda ca 30 minuter i 175 gr varm ugn. Var väldigt försiktig när du ställer in formen då att hjärtanen inte skakas ut.



 
 
Ingen bild

Angelica

27 februari 2014 12:32

WOW! Vad snygga hjärtanen blev

 
Sara

Sara

8 mars 2014 09:45

Åh, vilket fint mönster det blev! :)

http://unpetitgateu.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards