learningbydoing

Direktlänk till inlägg 25 mars 2014

Frasiga våfflor

Av M A - 25 mars 2014 21:45

Vad gör man på våffeldagen om inte käkar våfflor? Jag har tur som arbetar på en skola och då bjuds det ju på allt möjligt gott (Ja, faktiskt!). Idag stod nybakat bröd OCH våfflor på menyn.

Men trots att jag fått våfflor en gång idag redan kunde jag inte låta bli att grädda några till mig och sambon nu på kvällen. Det är ju så fruktansvärt gott!

Jag använder ett gammalt beprövat recept från "Rutiga kokboken", som har hängt med sedan jag flyttade hemifrån, men har tillsatt lite vaniljsocker för den där extra goda smakens skull.


 


Ingredienser (till 6 st)


50 gr smält smör

1,25 dl vatten

1,75 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


1- Blanda alla ingredienser utom smöret. Vispa slätt.

2- Tillsätt smöret. Vispa slätt.

3- Grädda i våffeljärn.

4- ÄT!


Jag äter mina våfflor med vispad grädde och jordgubbssylt. Något annat skulle inte funka.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se