learningbydoing

Direktlänk till inlägg 15 april 2014

Superlätta pitabröd

Av M A - 15 april 2014 17:55

Jag har verkligen fastnat i brödträsket. Nybakat bröd är riktigt gott och nu när jag äntligen har börjat få kläm på det, inte lika jobbigt att göra längre.

Sen är det ju alltid lättare att låta bli att äta upp allt bröd på en gång, än vad det är att låta bli de där supergoda kakorna eller cupcakesen. Bröd är helt enkelt en bra medelväg när baksuget och knapparna på ridbyxorna vill olika saker.

Idag slog jag på stort och gjorde pitabröd till kvällsmat. Dem fyller vi med pulled pork och hemmagjorde coleslaw. Mums!

Det tog ett par försök, men när jag äntligen fick till det första bra pitebrödet var det inte svårt att få till ännu ett. Det gäller bara att ha rätt temperatur på stekpannan. Inte för varmt, då bränns de.

Fördelen med det här receptet är att det går att ha i frysen i nästan en vecka. Altså behöver man inte steka upp allihop på en gång och sen ha torrt och tråkigt bröd dagen efter.


 


Ingredienser

16 dl vetemjöl fullkorn

1 tsk torrjäst

6 dl vatten

1 msk salt

2 msk olivolja


1- Blanda ut torrjästen i vattnet.

2- Tillsätt hälften av mjölet, lite i taget, och rör till en jämn smet. Låt vila 10-20 minuter.

3- Tillsätt salt och olja, rör ordentligt så att allt blandas.

4- Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, och knåda degen 5-10 minuter (den ska vara fast och glansig utan att vara kletig)

5- Låt jäsa ca 1,5 timmar.

6- Dela degen i 8 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till platta bröd.

7- Stek bröden tills de puffar upp sig. Låt svalna.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se