Direktlänk till inlägg 19 april 2014
Glad påsk på er allihopa! I den här delen av världen firar vi påsk tillsammans med en strålande sol.
Kvällen firar vi med goda vänner och (för oss) årets första grillning. Självklart blir det även efterrätt!
Den här gången bjuds det på tarteletter med vit choklad. Farligt gott!
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
125 gr smör
2 msk florsocker
2 msk vatten
200 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
100 gr smör
hallon
1- Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg.
2- Smöra in dina portionsformar och klä dem med deg. Tänk på att inte ha för tjockt med deg, då får det inte plats någon fyllning. Ställ kallt i ca 1 timme.
3- Koka upp gärrden under omrörning. Tillsätt chokladen och smöret och rör om tills allt smält. Låt svalna,
4- Grädda bottnarna i 200 gr varm ugn i ca 15 minuter. Håll koll, de bränns fort!
5- Fyll de avsvalnade formarna med chokladfyllningen. Ställ kallt, gärna över natten.
6- Pilla försiktigt ut tarteletterna ur formarna, garnera med hallon och Njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|