learningbydoing

Direktlänk till inlägg 19 april 2014

Mandeltarteletter med vit choklad och färska hallon

Av M A - 19 april 2014 13:45

Glad påsk på er allihopa! I den här delen av världen firar vi påsk tillsammans med en strålande sol.

Kvällen firar vi med goda vänner och (för oss) årets första grillning. Självklart blir det även efterrätt!

Den här gången bjuds det på tarteletter med vit choklad. Farligt gott!


 



Ingredienser


2,5 dl vetemjöl

1,5 dl mandelmjöl

125 gr smör

2 msk florsocker

2 msk vatten


200 gr vit choklad

3 dl vispgrädde

100 gr smör


hallon


1- Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg.

2- Smöra in dina portionsformar och klä dem med deg. Tänk på att inte ha för tjockt med deg, då får det inte plats någon fyllning. Ställ kallt i ca 1 timme.

3- Koka upp gärrden under omrörning. Tillsätt chokladen och smöret och rör om tills allt smält. Låt svalna,

4- Grädda bottnarna i 200 gr varm ugn i ca 15 minuter. Håll koll, de bränns fort!

5- Fyll de avsvalnade formarna med chokladfyllningen. Ställ kallt, gärna över natten.

6- Pilla försiktigt ut tarteletterna ur formarna, garnera med hallon och Njut!

paj
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se