learningbydoing

Direktlänk till inlägg 23 april 2014

Dagens tips

Av M A - 23 april 2014 21:00

Det finns en anledning till att den här bloggen heter Learning by doing. Jag har ingen utbildning utan lär mig allt jag kan om bakning genom att läsa, prova, göra fel och prova igen.

Idag tänker jag dela med mig av ett av alla dessa misstag.

För nästan ett halvår sedan köpte jag silikonmattor till macarons. Sedan dess har de legat oanvända i ett skåp. Tills igår vill säga. Då skulle jag äntligen försöka mig på att göra dessa små läckerheter.

Sagt och gjort. Äggvitorna vispades och mandelmjölet siktades.

När alla formar i mattan var fyllda hade jag lite marängsmet kvar. Den spritsade jag ut på vanligt bakplåtspapper.

Det resulterade i att jag fick två sorters maränger. Några var trasigt klet och några var helt perfekta.

Tyvärr var deet de som var gjorda på silikonmattan som var helt förstörda.

VAD F*N!

Både matta och macarons åkte i papperskorgen tillsammans med diverse svordomar.

Nästa gång ska jag göra alla maränger på bakplåtspapper och bespara mig själv en massa slit och mycket släng.


 



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se