learningbydoing

Direktlänk till inlägg 17 juli 2014

Päronmarmelad med ingefära

Av M A - 17 juli 2014 21:54

Nu börjar den, den där härliga tiden på året då det går att plocka alla möjliga sorters godsaker i skogen och i trädgårdar.

Jag har ingen egen trädgård, men det brukar inte vara svårt att få plocka i andras. Häromdagen t.ex, såg jag ett meddelande på FB där en vän ville bli av med päron. Bara att åka dit och plocka hur mycket jag ville.

En del hamnade i stallet, till hästens stora glädje. Resten hamnade i en stor kastrull tillsammans med syltsocker och ingefära. Lätt, gott och otroligt billigt om man jämför med vad det kostar att köpa sylt och marmelad i butik.


 


Ingredienser

Massor med päron

En rejäl bit ingefära

ett paket syltsocker


1- Skölj päronen. Skär bort de oätliga bitarna. Dela till lagom stora bitar och lägg i kastrull.

2- Gör samma med ingefäran.

3- Tillsätt socker och ca 1 dl vatten.

4- Koka tills päronen är helt mjuka. Kör på med stavmixer. Häll på burk.


Sylt och marmelad som man gör går utmärkt att frysa, men använd då för guds skull inte glasburkar!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards