Direktlänk till inlägg 17 juli 2014
Nu börjar den, den där härliga tiden på året då det går att plocka alla möjliga sorters godsaker i skogen och i trädgårdar.
Jag har ingen egen trädgård, men det brukar inte vara svårt att få plocka i andras. Häromdagen t.ex, såg jag ett meddelande på FB där en vän ville bli av med päron. Bara att åka dit och plocka hur mycket jag ville.
En del hamnade i stallet, till hästens stora glädje. Resten hamnade i en stor kastrull tillsammans med syltsocker och ingefära. Lätt, gott och otroligt billigt om man jämför med vad det kostar att köpa sylt och marmelad i butik.
Ingredienser
Massor med päron
En rejäl bit ingefära
ett paket syltsocker
1- Skölj päronen. Skär bort de oätliga bitarna. Dela till lagom stora bitar och lägg i kastrull.
2- Gör samma med ingefäran.
3- Tillsätt socker och ca 1 dl vatten.
4- Koka tills päronen är helt mjuka. Kör på med stavmixer. Häll på burk.
Sylt och marmelad som man gör går utmärkt att frysa, men använd då för guds skull inte glasburkar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|