learningbydoing

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2014

Chokladmousse med smak av whiskey

Av M A - 31 augusti 2014 20:14

När man har gäster kan det ibland vara svårt att veta vad man ska göra till efterrätt. Ofta blir det alldeles för mycket och man har mer kvar dagen efter än vad man själv orkar (eller borde!) äta upp.

Lösningen är att göra "portionsvarianten". Då är det lätt att göra bara det antal portioner som kommer att gå åt och man slipper ha kylskåpet fullt med rester.

Och det var precis vad jag gjorde igår när mina föräldrar var på besök. Varsin skål med chokladmousse och kanderade mandlar stod på menyn när varmrätten var avklarad.


 


Ingredienser (4 portioner)


1 ägg

1 äggula

1 dl florsocker

150 gr choklad

2 dl vispgrädde

whiskey


1 dl strösocker

1 dl mandlar

1 msk smör


1- Vispa ihop ägg och socker.

2- Smält chokladen över vattenbad.

3- Rör försiktigt ihop choklad och ägg.

4- Tillsätt den vispade grädden och rör till en jämn smet. Smaka av med whiskey. 2 msk tyckte jag var lagom.

5- Häll upp i fins skålar och ställ kallt ett par timmar.

6- SMält strösockret i en liten stekpanna eller kastrull.

7- Tillsätt smör och mandlar.

8- Häll blandningen på bakplåtspapper och låt stelna.

9- Bryt bitar av de kanderade nötterna och servera tillsammans med chokladmoussen.



 
ANNONS
 
Ingen bild

Mamma

11 oktober 2014 11:29

Mmmmmmm - denna efterrätt var MUMSGOD!!!!
Tack återigen för en härlig kväll. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se