learningbydoing

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014

Lime-cupcakes med vit choklad och creamcheese-frosting

Av M A - 9 oktober 2014 21:30

Denna höst har jag och hästen försökt satsa på dressyrtävlingar och låtit hoppandet vila ett tag. Det ledde till att jag kom med i min klubbs lag i allsvenskan div 2 vilket i sin tur ledde till en fin bronsplats i totalen. Detta firade vi genom en fika-kväll hos mig.

Och SJÄLVKLART var jag tvungen att baka. Denna gången blev det lime-cupcakes. Rasande goda om jag får säga det själv, och riktig lätta att göra!


 


Ingredienser (12 st)


3,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

150 gr smör

2 dl socker

3 ägg

skalet och saften av 1 lime

1 dl mjölk


Vit choklad (jag använde Lindts Lindor)


100 gr smör

100 gr creamcheese

3 dl florsocker


1- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

2- Vispa smöret och sockret vitt och fluffigt i en annan skål. Tillsätt äggen ett i taget.

3- Tillsätt limen till smörblandningen.

4- Vänd ner mjölblandningen i smöret, varvat med mjölken. Arbeta försiktigt med slickepott tils smeten är jämn och fri från klumpar.

5- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 gr varm ugn i ca 25 minuter.

6- Låt svalna tills de går att hantera utan att du bränner dig. Skär av toppen, gröp ur ett litet håll och tryck ner chokladen. Tryck med lite vålt på toppen igen, det behöver inte vara snyggt.  

7- Vispa smör, florsocker och creamcheese till en slät frosting. Garnera cupcakesen på valfritt sätt när de svalnat helt.

8- Ät, njut och skrapa rent pappret från sista smulan!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards