learningbydoing

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2014

Amerikanska kuvertbröd

Av M A - 11 oktober 2014 09:30

Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!


 


Ingredienser


25 gr jäst

2,5 dl mjölk

450 gr mjöl

1 tsk salt

75 gr rumsvarmt, mjukt smör


1- Smula ner jästen i en degbunke.

2- Värm mjölken till 37 gr och häll lite över jästen. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt resten av mjölken.

2- Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget. Tillsätt aldrig mer mjöl än degen klarar av. Fortsätt tillsätta mjöl samtidigt som du knådar tills degen inte längre blir kletig. Då är det tillräckligt mycket mjöl.

3- Knåda degen i ca 10 minuter för hand, 5 minuter i maskin.

4- Dela dagen i 12 bitar. Rulla varje del till en boll som du plattar till och sen viker ihop längs mitten.

5- Lägg bullarna ganske tätt på en plåt, strö över mjöl och låt dem jäsa under duk i ungefär 1 timme. De ska ha jäst till dubbel storlek.

6- Grädda i 225 gr varm ugn i 20 minuter.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 9 oktober 2014 21:30


Denna höst har jag och hästen försökt satsa på dressyrtävlingar och låtit hoppandet vila ett tag. Det ledde till att jag kom med i min klubbs lag i allsvenskan div 2 vilket i sin tur ledde till en fin bronsplats i totalen. Detta firade vi genom en fi...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se