learningbydoing

Direktlänk till inlägg 26 april 2015

Bananacupcakes

Av M A - 26 april 2015 20:19

Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet.

Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlingar efter något gott bröd att baka fastnade jag på vad som måste vara världens bästa namn på en kaka...Bitchens banankaka!

Hur kul som helst ju, och gjorde mig dessutom sugen på banankaka.

Fast jag bestämde mig för att göra om receptet lite och slänga ihop ett gäng minicupcakes istället.

Gjorde dessutom ett Israeliskt festbröd som inte alls blev som det skulle. Av någon anledning jäste det lite för bra. Men mer om det en annan gång...


 


Ingredienser


125 gr smör

2 dl socker

2 ägg

3,75 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

3 mosade bananer

1 krm kryddnejlika

1 krm kanel

1 krm ingefära

saften av en halv citron


1- Vispa ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget.

2- Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner blandningen i smöret.

3- Mosa bananerna och blanda ner i resten av smeten. Tillsätt citronsaften.

4- Fyll muffinsformarna nästan hela vägen upp.

5- Grädda muffinsen 15 minuter i 175 gr varm ugn.


Frosting


2 äggvitor

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

en nypa salt

200 gr smör

saften av en halv citron


1- Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och salt i en glasskål. Värm blandningen över vattenbad samtidigt som du vispar. När alla sockerkristaller är borta tar du bort skålen från kastrullen och vispar marängen tills den bildar styva toppar.

2- När marängen svalnat vispar du i smöret lite i taget tills du får en slät kräm. Tillsätt citronen.

3- Dekorera dina cupcakes...



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Av M A - 9 oktober 2014 21:30


Denna höst har jag och hästen försökt satsa på dressyrtävlingar och låtit hoppandet vila ett tag. Det ledde till att jag kom med i min klubbs lag i allsvenskan div 2 vilket i sin tur ledde till en fin bronsplats i totalen. Detta firade vi genom en fi...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se