learningbydoing

Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Kanel-cupcakes med rabarber och krämig maräng

Av M A - 23 mars 2014 19:55

Inför dagens möte med laget till Allsvenskan i hoppning (div III) frågade vår lagledare om jag kunde fixa fikan.

Självklart sa jag och började leta igenom alla mina receptböcker efter något gott att bjuda på.

Hittade noll och ingenting som jag var sugen på att baka.

Antingen så behövdes en tur till affären för att köpa udda ingredienser som inte används till andra recept, eller så var det alldeles för stora recept som jag inte lyckades banta ner till lite mer lagom proportioner.

Bara att improvisera och göra om, men andra ord.

Blev, efter en djupdykning i frysen, ett gäng somriga cupcakes med smak av kanel och fyllda med rabarber. Toppade med maräng blev det riktigt mumsigt. 


  


Ingredienser ( 6 cupcakes)


125 gr smör

1,25 dl socker

1,5 dl vetemjöl

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

0,5 msk kanel


maräng

2 äggvitor

1,5 dl florsocker

några droppar citronsaft


Rabarber, gärna frysta

socker


1- Vispa alla ingredienserna till muffinsen till en jämn och fluffig smet.

2- Fördela ut smeten i muffinsformar. Fyll till ca 2/3.

3- Grädda i 175 gr varm ugn i 20-25 minuter. Låt svalna.

4- Mosa ihop rabarberna med socker efter smak. Jag tycker om när det är lite syrligt.

5- Gröp ur ett hål i mitten av muffinsen och fyll med rabarber,

6- Blanda ingredienserna till marängen i en glasskål och vispa ca 5 minuter över vattenbad. Ta av värmen och fortsätt vispa till en hård maräng.

7- Spritsa ut marängen på muffinsen och grädda i 125 gr varm ugn tills topparna precis börjar få färg.


Tips: För att få färgade strimmor i marängen, doppa en tandpetare i färg-pasta och dra ett streck från spritsmunstycket upp mot kanten på spritspåsen innan du fyller den med marängsmeten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mamma

24 mars 2014 21:07

Mmmmmmmm låter helt fantastiskt gott!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se