Direktlänk till inlägg 23 mars 2014
Inför dagens möte med laget till Allsvenskan i hoppning (div III) frågade vår lagledare om jag kunde fixa fikan.
Självklart sa jag och började leta igenom alla mina receptböcker efter något gott att bjuda på.
Hittade noll och ingenting som jag var sugen på att baka.
Antingen så behövdes en tur till affären för att köpa udda ingredienser som inte används till andra recept, eller så var det alldeles för stora recept som jag inte lyckades banta ner till lite mer lagom proportioner.
Bara att improvisera och göra om, men andra ord.
Blev, efter en djupdykning i frysen, ett gäng somriga cupcakes med smak av kanel och fyllda med rabarber. Toppade med maräng blev det riktigt mumsigt.
Ingredienser ( 6 cupcakes)
125 gr smör
1,25 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 msk kanel
maräng
2 äggvitor
1,5 dl florsocker
några droppar citronsaft
Rabarber, gärna frysta
socker
1- Vispa alla ingredienserna till muffinsen till en jämn och fluffig smet.
2- Fördela ut smeten i muffinsformar. Fyll till ca 2/3.
3- Grädda i 175 gr varm ugn i 20-25 minuter. Låt svalna.
4- Mosa ihop rabarberna med socker efter smak. Jag tycker om när det är lite syrligt.
5- Gröp ur ett hål i mitten av muffinsen och fyll med rabarber,
6- Blanda ingredienserna till marängen i en glasskål och vispa ca 5 minuter över vattenbad. Ta av värmen och fortsätt vispa till en hård maräng.
7- Spritsa ut marängen på muffinsen och grädda i 125 gr varm ugn tills topparna precis börjar få färg.
Tips: För att få färgade strimmor i marängen, doppa en tandpetare i färg-pasta och dra ett streck från spritsmunstycket upp mot kanten på spritspåsen innan du fyller den med marängsmeten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|