learningbydoing

Direktlänk till inlägg 2 januari 2014

Pavlova

Av M A - 2 januari 2014 11:31

Så här års är det den ena festen efter den andra. Speciellt i vår familj, då vi inte bara firar jul och nyår, utan ett par födelsedagar under vinterhalvåret.

Därför blev jag extra glad när jag insåg att nyårs-menyns efterrätt inte bara var supergod, utan lätt att göra också.

Visserligen tog det lite tid, men det var mest väntetid. Allt gick att förbereda i förväg och när det väl var dags att äta (ungefär 23:40 på nyårsafton) var det bara att vispa grädde och bygga ihop.

Det här receptet räcker till riktigt många, så länge man inte gör som oss och trycker i oss dubbla!


 


Ingredienser

3 äggvitor

3 dl socker

1 tsk citronsaft

2 msk majsmjöl


Vispad grädde

färska bär eller frukter

lemoncurd (eller valfri curd, ex flädercurd)


1- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Använd en bunke i metall eller glas. Om du använder en i plast finns riksen att marängen inte stelnar.

2- Tillsätt socker, citron och majsmöl. Vispa snabbt ihop till en glansig smet. Vispa inte för länge för då blir marängen rinnande och äggig i smaken.

3- Spritsa eller klicka ut i "bottnar" på bakplåtspapper. Gör antingen en stor eller flera små. Räcker gott och väl till 8 små bottnar.

4- Grädda i 150 gr varm ugn i 15 minuter. Sänk sedan till 100 gr och grädda ýtterligare 30 minuter.

5- Låt svalna.

6- Bygg ihop din pavlova. Marängbotten - Lemoncurd - Grädde - Bär/Frukt

7- Ät och Njut

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mamma

2 mars 2014 21:24

Vet inte om du kommer ihåg men det här bjöd din mormor på när du var liten efter att ha varit på en av sina resor till Australien, det är (i alla fall var) jättepoppis där :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av M A - 26 april 2015 20:19


Så, efter flera månaders frånvaro har jag äntligen spenderat lite tid i köket igen. I två veckor framöver är det min tur att, tillsammans med en kollega, se till att det finns fika på jobbet. Så igår när jag satt och letade igenom mina receptsamlin...

Av M A - 12 januari 2015 19:01


Även om jag är en av de största chokladälskarna som vandrar på denna jord, måste jag erkänna att efter en riktigt tung middag kan choklad vara lite väl mycket som efterrätt. Därför blev det en mandeltarte till efterrätt på nyårsafton.       ...

Av M A - 26 december 2014 15:40

Det här brödet blev direkt en favorit hos mig. Riktigt saftigt, och idag, två dagar efter att det bakades, är det fortfarande lika gott. Något man tyvärr inte kan ta för givet när man bakar bröd själv. Fyra limpor blev det, så en hel del hamnade i ...

Av M A - 26 oktober 2014 11:22

Igår fyllde min man hela 33 år och det firade vi i lugn och ro på Spa i grannstaden. Efter massage, varma bassänger och god lunch åkte vi hemåt igen för att ta en snabb fika med mina föräldrar. Jag hade förvanat om att det skulle bli köpebröd, men ku...

Av M A - 11 oktober 2014 09:30


Det finns ingenting som går upp mot nybakat bröd. De här kuvertbröden var riktigt smidiga att göra då de bara ska jäsa en gånng. Goda var de också!       Ingredienser   25 gr jäst 2,5 dl mjölk 450 gr mjöl 1 tsk salt 75 gr rumsvar...

Presentation


När jag va liten ville jag bli konditor. Ett tag i alla fall. Det där ändrades rätt ofta. Nu har jag hittat tillbaka till mitt "gamla" intresse och försöker lära mig så mycket jag kan om allt som har med bakning att göra. häng med vet ja!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ learningbydoing med Blogkeen
Följ learningbydoing med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se