Direktlänk till inlägg 2 januari 2014
Så här års är det den ena festen efter den andra. Speciellt i vår familj, då vi inte bara firar jul och nyår, utan ett par födelsedagar under vinterhalvåret.
Därför blev jag extra glad när jag insåg att nyårs-menyns efterrätt inte bara var supergod, utan lätt att göra också.
Visserligen tog det lite tid, men det var mest väntetid. Allt gick att förbereda i förväg och när det väl var dags att äta (ungefär 23:40 på nyårsafton) var det bara att vispa grädde och bygga ihop.
Det här receptet räcker till riktigt många, så länge man inte gör som oss och trycker i oss dubbla!
Ingredienser
3 äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
2 msk majsmjöl
Vispad grädde
färska bär eller frukter
lemoncurd (eller valfri curd, ex flädercurd)
1- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Använd en bunke i metall eller glas. Om du använder en i plast finns riksen att marängen inte stelnar.
2- Tillsätt socker, citron och majsmöl. Vispa snabbt ihop till en glansig smet. Vispa inte för länge för då blir marängen rinnande och äggig i smaken.
3- Spritsa eller klicka ut i "bottnar" på bakplåtspapper. Gör antingen en stor eller flera små. Räcker gott och väl till 8 små bottnar.
4- Grädda i 150 gr varm ugn i 15 minuter. Sänk sedan till 100 gr och grädda ýtterligare 30 minuter.
5- Låt svalna.
6- Bygg ihop din pavlova. Marängbotten - Lemoncurd - Grädde - Bär/Frukt
7- Ät och Njut
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|